uutinen
6.6.2022

Herneen rikkakasvitorjunta on ajankohtaista

Herneen rikkakasvitorjunta on ajankohtainen, kun herneen taimet ovat 5-10 cm pitkiä. Ensimmäisten hernekylvöjen ruiskutuksia on jo tehty. Alkukasvukautena on riittänyt hyvin kosteutta, mikä on saanut myös rikat itämään aikaisin. Rikkojen aikainen itäminen puoltaa aikaista ruiskutusajankohtaa. Kosteissa olosuhteissa maavaikutteisilla (esim. Fenix, Metro) torjunta-aineilla saadaan hyvä teho. Aikaisin ruiskutettuna rikat ovat myös vielä pieniä, jolloin saadaan hyvä teho. Multavammilla mailla maavaikutteisten aineiden teho jää heikoksi, vaikka maassa olisi kosteuttakin.

Torjunta-ainevaihtoehtoja: 

Kahden aineen seos Fenix + Lentagran. Lentagran vaikuttaa lehtien kautta ja Fenix maan kautta. Jos saunakukkaa on enemmän, voi ruiskutuksen uusia Lentagranilla.

Kolmoisseos Fenix + Basagran + Metro. Tällä aineyhdistelmällä saadaan näissä olosuhteissa hyödynnettyä erinomaisesti maavaikutus, koska Fenix ja Metro vaikuttavat lähinnä maan kautta.

Lentagran + Basagran multamaille. Jos rikkoja taimettuu ruiskutuksen jälkeen, Lentagranin uusintakäsittely on sallittu

Tarkista aineiden käyttömäärät eri olosuhteissa ParasSato oppaasta tai paikalliselta Viljeljän Avena Bernerin myyjältä.

Ruiskuta herne viimeistään tässä vaiheessa. Kaikki markkinoilla olevat rikka-aineet tehoavat vain pienikokoisiin rikkoihin.


Tilaa uutiskirje