uutinen
10.1.2020

Juurista voimaa

Kasvien juuriston kasvu ja kehitys ovat yhteydessä kasvitautien torjuntaan, tasaiseen ja vahvaan itämiseen ja orastumiseen, sekä luovat pohjan huippusadolle. Hyvä juuristo turvaa ja auttaa hyödyntämään siemenen täyden satopotentiaalin.

Täydellisissä olosuhteissa, ilman kasvitautien vaikutusta ja huonojen olosuhteiden aiheuttamaa kasvustressiä jokainen siemen pystyy saavuttamaan täyden 100 %:sen satopotentiaalinsa. Käytännössä siemen joutuu siitä hetkestä lähtien, kun se kylvetään maahan, altistumaan maalevintäisille kasvitaudeille ja abioottisille stressitekijöille (mm. kuivuus, kylmyys, ravinnepuutokset). Kaikki nämä tekijät vaikuttavat negatiivisesti siemenen kehitykseen oraaksi ja myöhemmin sadontuotantoon, joten täysi satopotentiaali ei tule hyödynnettyä.

Vibrance Trio on uusi peittausvalmiste, joka sisältää kolmea eri tehoainetta suojellen siemenlevintäisten tautien lisäksi siemenet ja oraat myös maalevintäisiltä taudeilta. Sedaksaani muodostaa suojaavan alueen siementen ja juurten ympärille ja estää maalevintäisten tautien tarttumisen oraisiin. Se myös auttaa juurten kehitystä alkuvaiheessa, minkä vuoksi sedaksaanilla peitattujen siementen oraat tuottavat muita enemmän biomassaa, sekä suuremman juuriston. Lisäksi sedaksaani auttaa kasvia kestämään paremmin abioottista stressiä. Näin saadaan huippusato ja tasataan sadon vaihteluita haastavissa olosuhteissa. 

 

Vibrance Trio-kylvetyn viljan oras oli vihreämpää (vasemmalla kuvassa) ja paremmin kasvussa verrattuna verrannealueeseen.
Tilaa uutiskirje