uutinen
27.3.2020

Miksi hivenravinteiden antaminen lehdelle kannattaa?

Kasveilla useiden hivenravinteiden saanti heikentyy hyvin kalkitussa peltomaassa. Kasvien ravinnetarvetta ja lannoitusta miettiessä kannattaakin huomioida paitsi ravinteiden määrä, myös niiden käyttökelpoisuus kasville. Etenkin mangaani, boori, kupari ja sinkki ovat ravinteita, joiden puutosta voi esiintyä juuri silloin, kun pellon kasvukunnosta on huolehdittu ja pH on hyvällä tasolla.

Hivenravinteiden lisälannoitus on tarvittaessa mahdollista tehdä kasvin lehdelle, sillä kasvin tarvitsemat hivenravinteiden määrät ovat pieniä verrattuna pää- ja sivuravinteisiin. Ne kaikki ovat silti kasvulle täysin välttämättömiä ja yhdenkin hivenravinteen puute rajoittaa kasvua sekä estää kasvia hyödyntämästä muita saatavilla olevia ravinteita. Lehtilannoituksena ravinteet saadaan annettua kasville nopeasti, jos maaperän tai sään aiheuttamat olosuhteet ovat sellaiset, ettei kasvi pysty ottamaan ravinteita maasta.

Wuxal Microplant on lehtilannoite, josta löytyvät kerralla kaikki kasvin tarvitsemat hivenravinteet. Hivenravinteet ovat Wuxal Microplantissa EDTA-kelaatteina, jotka imeytyvät erittäin hyvin lehdeltä kasvin käyttöön, jolloin lannoitteen hyötysuhde on korkea. Wuxal Microplantin monipuolinen hivenravinnekoostumus varmistaa, että kaikki tarpeelliset ravinteet ovat kasvin saatavilla voimakkaan kasvun aikaan.

Wuxal tuoteperhe laajentuu tänä vuonna monipuolisella uutuustuotteella Wuxal Multifluidilla, jossa on useita kasvien tarvitsemia hivenravinteita, kuten mangaania, booria ja kuparia. Wuxal Multifluid on nestemäinen lannoiteliuos, jota on helppo käyttää ja se soveltuu hyvin esimerkiksi viljojen, öljykasvien ja sokerijuurikkaan lannoitukseen.

 


Tilaa uutiskirje