uutinen
5.9.2017

Myöhäisen vuoden juolavehnä torjutaan nopeatehoisella Acella

Sadonkorjuu venyy tavallista pidemmälle, mutta juolavehnän torjuntatarvetta riittää. Tehon varmistamiseksi torjunta kannatta tehdä nopeavaikutteisella Roundup Acella.

Puinnissa osa juolavehnän lehvästöstä väistämättä tuhoutuu. Kannattaa kuitenkin välttää tarpeettomasti puimasta juolavehnää poikki yhtään matalammalta kuin on välttämätöntä. Joka tapauksessa myöhäisemmiksikin venyneen puinnin jälkeen on maltettava odottaa, että juolavehnä tekee uutta kasvua. Paras hetki on kun kasvissa on 3-4 yhteyttävää kasvulehteä ja se on noin 10-15 cm korkeaa. Tällöin ollaan ns. kompensaatiopisteessä, jossa kasvi on heikoimmillaan, nestevirtaukset kääntyvät juuriston ja tehoaine kulkeutuu hyvin.

Syksyn edetessä ruiskutusolosuhteet heikkenevät, joten tehon varmistamiseksi kannattaa valita tuotteeksi nopeavaikutteinen Roundup Ace. Sateenkesto saavutetaan 1-2 tunnin sisällä ruiskutuksesta ja tehoaine kulkeutuu perinteisiä tuotteita nopeammin juuristoon. Juolavehnän torjunnassa maa voidaan muokata jopa 2 vuorokauden kuluttua ruiskutuksesta. Näkyviä oireita juolavehnässä ei tarvitse odottaa. Peltoa ei siis tarvitse jättää sängelle koko talveksi saadakseen hyvän juolavehnätehon.

Mihin Acen teho perustuu? 

Roundup Acen imeytyy kasviin nopeammin ja liikkuu paremmin juuristoon johtuen kasville hellävaraisen

suolan ja kiinnitteen yhdistelmästä. Roundup Acessa on patentoitu TranSorb Technology™ kiinnitepaketti, joka toimii kaliumsuolapohjaisen tehoaineen kanssa hyvin yhteen. Aceen ei pidä lisätä muita kiinnitteitä pienilläkään käyttömäärillä.

 

  

Tämänkokoisen juolavehnän on annettava kasvaa vähintään 2 viikkoa ennen kuin ruiskutus kannattaa tehdä.

Ace ei aiheuta samalla tavalla vauriota lehden pintaan kuin vanhan tyyppiset glyfosaatit. Tästä johtuen näkyviä oireita kasvin maan päällisiin osiin tulee huomattavasti hitaammin, mutta juuristoon kulkeutuu enemmän tehoainetta nopeammin. Ja juuristo on se osa, jonne tehoaine halutaan, jotta pitkäaikaisempi vaikutus saadaan aikaan. Monsanton kokeissa tehoaineen määrä kasvissa 2 tuntia ruiskutuksen jälkeen on Acella ollut jopa 60 % enemmän kuin perusglyfosaatilla.

Roundup Ace on saatavissa  meidän verkkokaupasta tai asiantuntijamyyjiltä.


Tilaa uutiskirje