uutinen
6.6.2019

Ongelmarikat kuriin

Hukkakaura ja myös juolavehnä itävät ja kasvavat nopeasti tänä vuonna. Jos torjuntaa ei ole vielä tehty, kannattaa varautua tekemään se mahdollisimman pian kevätvehnällä ja -rukiilla. Pienikokoiseen hukkakauraan saadaan aina varmin teho. Jos torjunnan jättää tänä vuonna myöhempään ajankohtaan, voi esimerkiksi hukkakaura olla liian suurta torjuttavaksi.

Broadway on kuulunut jo vuosia vehnän- ja rukiinviljelijöiden kasvinsuojeluainevalikoimaan ja on ollut erittäin pidetty tuote rikkakasvien torjunnassa. Moni viljelijä kierrättää Broadway:ta yhdessä vehnän kanssa viljelykierrossa, jolloin hukkakaura saadaan torjuttua lohkolta vehnävuosina tehokkaasti samalla, kun torjutaan muutkin rikkakasvit.

Broadway onkin tehokas ratkaisu monipuoliseen rikkakasvien torjuntaan vehnältä ja rukiilta. Sen kahden tehoaineen – pyroksulaamin ja florasulaamin – ansiosta saadaan yhdellä purkilla ja yhdellä ruiskutuksella torjuttua peltojemme kaikki merkittävimmät rikkakasvit. Broadway:lla saa torjuttua tehokkaasti mm. hukkakauran, juolavehnän ja luohon samalla kun se torjuu kaikki tärkeimmät leveälehtiset rikat kuten jauhosavikan, mataran, vesiheinän, pillikkeen, saunakukan, kiertotattaren, peltoemäkin sekä pelto-orvokin. Jos lohkolla on myös ohdaketta tai valvattia, Broadway:n kanssa voi hyvin sekoittaa MCPA:ta 0,5-1 l/ha, jolloin saadaan hyvä teho myös näihin. Dassoil-kiinnite pitää aina muistaa lisätä Broadway:n kaveriksi, vaikka MCPA:ta lisättäisiinkin tankkiseokseen. Erityisesti teho heinämäisiin rikkoihin kärsii, jos Dassoil:in unohtaa tankkiseoksesta. Hyvä vinkki on, ettei ruiskutuksesta kannata myöhästyä torjuttaessa hukkakauraa ja heinämäisiä rikkakasveja. Varsinkin tänä vuonna ei kannata odotella viljan korrenkasvun alkuun saakka. Rikat ovat jo nyt suurikokoisia!

Broadway:n käytössä on hyvä muistaa, ettei sen kanssa saa samassa tankkiseoksessa ruiskuttaa muita korrensääteitä kuin pieni annos CCC:tä. CCC:tä kannattaa käyttää ainoastaan, jos kasvusto on hyvin rehevää ja kasvu voimakasta. Muihin korrensääteisiin on pidettävä väliä vähintään 7 vuorokautta. Broadway:lla on myös itsessään pieni korrensäädevaikutus.

Aiemmin Broadway:ta sai käyttää vain joka toinen vuosi samalla lohkolla, mutta uuden rekisteröinnin myötä tämä peräkkäiskäytön rajoitus poistui. Nykyisin Broadway:ta voidaan siis tarvittaessa ruiskuttaa myös peräkkäisinä vuosina samalle lohkolle. Broadway ei myöskään rajoita seuraavan viljelykasvin valintaa, syksyllä voidaan esimerkiksi sadonkorjuun jälkeen kylvää syysöljykasveja.

Varmista kasvinsuojeluaineen turval­linen käyttö. Lue aina pakkausmerkinnät ja tuotetiedot ennen käyttöä.

Parassato-palvelu

Parassato on uudenlainen verkkosuunnittelutyökalu kasvinsuojelun tarpeisiin.
Ottamalla käyttöösi Parassato -suunnitteluohjelman saat vaivattoman ja uudenaikaisen apuvälineen tehdä suunnitelmia ja seurata kasvukauden kehitystä omilla lohkoillasi.
Tilaa uutiskirje