uutinen
10.3.2017

Orius 200 EW: Tautiaine kasvunsäädevaikutuksella

Monikäyttöinen tautiaine viljoille, öljykasveille ja siemenheinille myyntiin Viljelijän Bernerille.

Uusi Orius 200 EW  tuo uusia mahdollisuuksia kasvitautien hallintaan. Yksi ja sama aine sopii moneen eri käyttökohteeseen: viljoille, öljykasveille ja myös siemenheinille, jolle vaihtoehdot ovat olleet vähissä. Orius on Euroopassa yleisesti käytetty ratkaisu öljykasvien kasvinsuojeluohjelmissa. Pahkahometorjunnan lisäksi sitä käytetään syysrapsin syyskäsittelyssä, jossa se tehoaa kuivamätään eli phomaan. Koska sillä on myös kasvunsäädevaikutusta, se pysäyttää syysrapsin kasvua haluttuun kokoon. Samaa ominaisuutta voi toki käyttää hyödyksi myös kevätöljykasveilla, jossa Orius käsittely kukkavarren kasvuvaiheessa lyhentää pääversoa ja painottaa kasvua sivuversoihin. On muistettava, että tällä ei korvata pahkahometorjuntaa, joka on aineesta riippumatta tehtävä täyskukinnan aikaan hetkellä jolloin ensimmäiset terälehdet tippuvat. Vain näin saadaan putoavat terälehdet desinfioitua ennen kuin ne tippuvat oksanhankoihin.

Öljykasveilla Orius käsittely kukkavarren kasvuvaiheessa lyhentää pääversoa ja ohjaa kasvua lisää sivuversoihin. Pahkahomeen torjunnassa valmiste tulee ruiskuttaa täyskukinnan aikaan.

Öljykasveilla Orius käsittely kukkavarren kasvuvaiheessa lyhentää pääversoa ja ohjaa kasvua lisää sivuversoihin. Pahkahomeen torjunnassa valmiste tulee ruiskuttaa täyskukinnan aikaan.

Oriuksen tehoaine tebukonatsoli  kuuluu vaikutustavaltaan FRAC-ryhmään 3, DMI fungisidit. Riski resistenssin kehittymiselle tällä tehoaineella on keskinkertainen. Orius 200 EW tehoaa erityisesti sellaisia kasvitauteja vastaan kuin: härmä, keltaruoste, ohranruoste ja pahkahome. Tuotteella on tyydyttävä teho tähkäfusaariota, lehtilaikkua, rengaslaikkua, ohran verkkolaikkua, harmaahometta ja taimipoltetta vastaan.

Laajan tehon saamiseksi Orius kannattaa viljoilla yleensä ruiskuttaa seoksena esim. Amistar Xtran tai Miradorin kanssa.


Tilaa uutiskirje