uutinen
1.10.2020

Torju juolavehnä heti!

Puinnit ovat edenneet pitkälle ja saatu monin paikoin päätökseen. Nyt on viimeistään glyfosaattiruiskutuksien aika. Kesän jäljiltä löytyy paljon lohkoja, joilla kasvaa paljon juolavehnää, kylänurmikkaa ja muita monivuotisia rikkakasveja.  Lämmin säätila jatkuu ennusteiden mukaan vielä muutaman päivän, mutta sen jälkeen säätyyppi on epävakaisempi ja sateisempi. Nyt kannattaa hyödyntää hyvät kelit ja tehdä juolavehnän torjunta mahdollisimman nopeavaikutteisella valmisteella.

Krypt 540 on uusi ja nopeavaikutteinen glyfosaattivalmiste laadukkaan formuloinnin ja väkevän konsentraation ansiosta. 30.9. otetuissa kuvissa näkyy juolavehnää, joka on ruiskutettu 12 päivää sitten. Juolavehnää lohkolla oli testauspaikassa paljon. Ruiskuttamattomassa pesäkkeessä juolavehnä on jo 30-40 cm korkeaa, kun taas ruiskutetulla alueella juolavehnän kasvu on tyrehtynyt ja väri on muuttunut vaaleaksi. Lämpimässä säässä on saatu tehoa nopeasti. Ruiskutus tehtiin pari päivää puinnin jälkeen.

 

Ruiskuttamaton juolavehnäpesäke. Pesäkkeen takana jatkuu ruiskutettu alue, jossa juolavehnä on huomattavasti matalampaa ja väriltään vaaleaa.

 

 

 

 


 


 


Krypt 540-käsitelty ohran sänki.

 

  

 

 

Syysrikkatorjunta vielä mahdollista

Rikkakasvien torjunta kannattaa pyrkiä tekemään mahdollisimman lämpimällä ja hyvällä säällä syksyllä. Tähän on ollut erinomaiset olosuhteet tänä syksynä. Jos yöpakkasia alkaa esiintyä ja kasvu hidastuu huomattavasti, voi syystorjunta jopa vaikuttaa haitallisesti kasvien kasvuun. Vielä näitä olosuhteita ei ole. Hyvä rikkatorjunnan aika siis jatkuu vielä, kunhan pellolle pääsee kosteuden puolesta.

Mateno Duo on uusi valmiste syyskäsittelyyn, jolla saadaan voimakas ja kattava teho leveälehtisiin rikkakasveihin kuten saunakukkaan, mataraan ja orvokkiin. Paras teho saadaan, kun rikkakasvit ovat juuri tulossa maan läpi tai ovat pienellä sirkkalehtiasteella. Myös kylänurmikkaan saadaan tällöin tehoa.


Tilaa uutiskirje