uutinen
1.2.2019

Vibrance Trio – ensimmäinen SDHI-peittausaine kaikille viljoille nyt markkinoilla

Vibrance Trio on uusi nestemäinen peittausaine, joka sisältää kolmea tehoainetta (sedaksaani, fludioksoniili ja tebukonatsoli) muodostaen huipputehokkaan yhdistelmän eri kasvitauteja vastaan. Markkinoiden laajimman tautisuojan lisäksi valmiste parantaa juurien kasvua. Sedaksaani SDHI-tehoaineen ansiosta viljelykasvi muodostaa enemmän juuristoa ja juuret ovat pidemmät. Tutkimusten mukaan paremmin kasvavan juuriston ansiosta myös maanpäällistä kasvimassaa on enemmän ja orastuminen varmentuu hankalissakin sääoloissa.

 

Sedaksaani ei liiku maassa tai kasvissa paljoakaan, minkä vuoksi sedaksaanin käyttö peittauksessa ei rajoita SDHI-valmisteen käyttöä tautiruiskutuksessa. Koska tehoaine ei kulkeudu juurikaan ylöspäin kasvissa, se ei lisää resistenssin muodostumisen riskiä, vaan saman kasvukauden aikana voidaan tehdä tautitorjunta yhden kerran esim. Ascra Xpro-valmisteella. Vibrance Trio-valmistetta ei voi käyttää pohjavesialueilla.

 


Vasemmassa nipussa on Baytan Universal-käsiteltyä ohraa ja oikealla Vibrance Trio-käsiteltyä ohraa. Vibrance Trio-käsittelyn ansiosta oraiden juuristo on nopeammin ja voimakkaammin kehittynyttä.

 

 

 

 Kysy lisää Viljelijän Avena Bernerin asiantuntijamyyjiltä.


Tilaa uutiskirje