uutinen
2.3.2021

Vibrance Trio -Peittausaine vahvistaa viljan juuristoa

Pohja huippusadolle luodaan kasvukauden alussa. Hyvä kylvösiemen on kaiken alku ja sen itäminen, orastuminen ja juuriston kehitys kannattaa turvata ja tukea parhaalla mahdollisella tavalla. Siksi peittaukseen pitää valita peittausaine, jonka johtava tehoaine on varta vasten suunniteltu ja kehitetty peittauskäyttöön.

Vibrance Trio ja sen sisältämä SDHI-tehoaine sedaksaani ovat edelleen juuriston vahvistamisen osalta peittausaineden parhaat Suomen markkinoilla olevat ratkaisut. Monet Vibrance Trioa 2019 ja 2020 käyttäneet viljelijät ovat tämän huomanneet käytännössä, kun pellolla on käyty lapion kanssa kaivamassa juuristoja ylös ja verrattu kasvustoja muilla valmisteilla peitattuihin.Suurin vahvuus sedaksaanin ja sen muita paremman juuristovaikutuksen taustalla on sen pysyvyys juuriston alueella. Se ei karkaa uuteen kasvuun, vaan säilyy vahvistamassa juuristoa ja suojaa sen samalla sekä siemen-, että maalevintäisiltä taudeilta. Sama ominaisuus pienentää myös riskiä resistenssien, eli tehoaineita kestävien ja niiden tehoa heikentävien, tautikantojen syntymiseen. Sedaksaania ei myöskään käytetä ruiskutettavissa tautien torjunta-aineissa, vaan ainoastaan peittausaineena. Vibrance Trion muut eri tavalla vaikuttavat tehoaineet: fludioksoniili ja tebukonatsoli lisäävät tehoa eri kasvitauteihin (mm. fusarium punahomeet ja nokitaudit), sekä suojaavat myös alkavaa kasvua.

Parempi orastuminen – koetuloksilla todistettu

Sedaksaanin orastumista ja alkukasvukauden kehitystä tukevista ominaisuuksista saatiin myös näyttöä Luken 2020 tekemästä neuvonnallisessa peittausainekokeessa. Mukana ollut Vibrance -valmiste oli 2-3 lehtivaiheessa oraiden määrällä laskien kokeen paras. Toisin sanoen se oli luonut parhaan pohjan huippusadolle. Kokeessa ei kuitenkaan tehty enää loppukasvukauden aikana muita tautia-ainekäsittelyjä, ei edes lippulehtivaiheessa. Eli paremman orastumisen tuoma lisähyöty jätettiin lunastamatta. Ammattimainen ja asiansa osaava viljelijä olisi hyödyntänyt satopotentiaalin paremmin tekemällä tarvittavat toimet myös myöhemmin kasvukaudella.


Lähde: Luke Neuvonnallinen peittausainekoe 2020

Vibrance Trio peittaus voidaan yhdistää Wuxal Terios Mn+ hivenravinteen kanssa. Näin varmistetaan mm. mangaanin ja muiden tärkeiden hivenravinteiden saatavuus heti itämisen alussa. Myöhemmin Vibrance Trion juuriston kasvua auttavat ominaisuudet antavat viljakasvin hyödyntää paremmin maassa olevat potentiaaliset ravinteet ja vesivarat. Aikaisempien vuosien kokemusten mukaan Vibrance Trio ja Wuxal Terios Mn+ sekoittuvat hyvin keskenään ja peittaustyö niillä sujuu ilman ongelmia.

Vibrance Trio käyttömäärät:

Vehnä, ruisvehnä ja ruis: 200 ml / 100 Kg
Ohra: 150 – 200 ml / 100 Kg
Kaura: 150 ml / 100 Kg

Wuxal Terios Mn+ käyttömäärät:

Vehnä ja syysohra: 150-200 ml / 100 Kg
Kevätohra: 160 ml /100 Kg
Kaura ja ruis: 150 ml / 100 Kg

Lue aina käyttöohjeet ja noudata niitä.


Tilaa uutiskirje